Ei,ei,ce-i aici!M-am pierdut printre atatea bunataturi!Draga mea,nu stai deloc,mereu vii cu noutati!Toate mi-au captat atentia(aperitivul orange,evantaiele,saculetii),dar prajitura "Pete solare" m-a dat gata!Nu plec din fata laptopului,pana nu primesc reteta...te rog,te rog!Arata fantastic! :)
este un produs pe cat se poate de romanesc, doar titlul dupa cum stim provine din cuvantul frantuzesc: éventail;...da, asa cum ati vazut folosesc ca multe bucatarese fel si fel de retete: unguresti, frantuzesti, italienesti pentru ca imi place tot ce e nou, imi plac sa testez gusturi noi, insa aspectul, decorul face toata diferenta!
multumesc!
...si nu sunteti singurul!!!sunt si eu la dieta, e cea mai grea provocare pentru mine, prepar, gust si apoi dispar din bucatarie!...e foarte greu sa stiu ca in frigider pun asemenea bunatati si trebuie sa le dau uitarii si mai grav lucru e sa le servesc altora! e o adevarata lupta crancena cu vointa de a renunta si tendinta de a gusta!
multumesc!
...nu stiu daca ideea cu lebedele aplicate a fost foarte buna, te avertizez ca daca incerci asa ceva ai sa patesti ca mine: prima data au cules toate lebedele si a ramas tortul fara decor, apoi s-a topit si el!!!
De fel,sunt o gurmanda si incerc uneori sa nu ma mai las prada poftelor.De cele mai multe ori insa,lupta asta a mea este oarba,se soldeaza cu un esec,mai ales in materie de dulciuri!
Cat de frumos este nufarul,super este ornata salata!Daca ar vedea sotul meu costita de porc,sigur m-ar pune sa-i fac!...tocmai ce am vorbit dimineata,ca nu am mai gatit de mult carne de porc(asa ca un fel de repros)!
multumesc!
sfecla este preparata aproape ca o salata exceptand faptul ca este adaugata gelatina,urmata de pireu de cartofi preparat putin mai gros, apoi pireul de spanac in care am pus doar sare, unt, usturoi tocat si gelatina.
multumesc frumos!
sunt incepatoare in acest domeniu ca asa ma consider eu si vin cu preparatele mele in sprijinul carora doresc sa cunoasca un alt stil de a gati! dupa cum se spune: ,,cate bordee-atatea obicee"
Indelunga rabdare a-ti avut. Eu am un mascul californian care a montat 3 femele de aproape 3 luni, pe fiecare femela a montat-o de 2 ori dar fara rezultat. Va deveni o friptura delicioasa de Paste daca nu reuseste pana atunci sa se reabiliteze :)
Senzational decorata salata de vinete!Nu m-am incumetat inca sa sculptez in legume,desi stau uneori chiar si cu orele pe astfel de site-uri!Felicitari,draga mea!
multumesc!
e placuta si sculptura in legume, am inceput sa practic aceasta metoda, ramane dupa mai multa experienta sa realizez proprile mele idei;
incearca, e super!
multumesc!
nu m-am gandit decat la preparatul in sine, dar cred ca puteam sa-i dau denumirea dupa decor, e bine si-n varianta ,,salata de nuferi pe pat de vinete"
Doar tu puteai sa faci asa gibassier!Arata grozav!Am mancat si eu la Brasov gibassier,o foaie dubla de aluat unsa in interior cu unt si coaja de portocala confiata,iar deasupra presarat din abundenta cu zahar brun!Era foarte aromat si dulce,dar si tare pufos!
Chiftelele sunt prajite sau fierte in apa?...vara,cand sunt multe verdeturi,fac si eu "perisoare" de orez si legume,pe care,inainte de a le pune in sos,le fierb in apa cu sare!
multumesc!
...daca primeste forme in cazul meu se numeste joaca,sau cam asa cred; pentru multi poate fi considerat o neseriozitate asta fiind zise, mancarea preparata clasic constituie in unanimitate importantul vot al preparatelor culinare in bucataria parintilor, insa daca privim cu totul altfel observam acea schimbare complet diferita, modul de servire in restaurante sau in concursuri culinare!
Trebuie neaparat sa iti faci un al treilea album la cite bunatati faci tu.Taiteii i-ai facut cu vreo razatoare sau cu minutele tale???Interesant.Am vazut din dovlecei dar nu de cartofi.esti inovatoare.
Cartofi dulci nu am mancat pana acum,desi am vazut in supermarket!...Minunat ai aranjat farfuria cu varza calita(o alta slabiciune a mea),pireu si ciuperci!
multumesc! noua banatenilor ne plac mancarurile dulci, deobicei noi nici la ciorbe nu acrim cu nimic, iar cartofii dulci sunt o bunatate si daca te gandesti si la faptul ca una din proprietatile sale e ca regleaza tensiunea arteriala, pentru mine e benefic!
e ca orice inghetata de fructe, in compozitie are insa dovleac; de obicei prepar parfait dar cum ziceam adineauri datorita gainilor mele ce sunt acum in concediu am folosit iaurt si un condiment special - scortisoara!
Lebedele sunt superbe; mai ales pentru unul ca mine caruia ii plac mult pasarile! Poate intr-o zi, vor 'zbura' si porumbei prin bucataria d-voastra!
Felicitari!
multumesc! ...sunteti un mare iubitor de pasari si animale, daca aprecierile au venit din partea d-voastra inseamna ca si munca mea cu pasarile cei drept din bucatarie are valoare; si porumbei cu siguranta vor zbura prin bucataria mea, cum sa nu? e o buna idee la care am sa lucrez pentru imaginea sa!
esti fenomenala, zau! cand sunt in pana de inspiratie trec pe aici, rafoiesc si sigur gasesc ceva. La rasucite ce fel de aluat ai folosit? Spor in toate si te pup!
multumesc, nu am stiut ca treci, dar ma bucur!
...rasucitele sunt fara ou( gainile mele sunt acum in concediu si n-am de ales); am facut un aluat din 1kg faina, 250g untura(am folosit untura de gaina),dar se poate folosi si untura de porc sau unt, sare si putin piper, 30g drojdie care am desfacut-o in apa calduta si am framantat, am lasat la odihna pana si-a dublat volumul, am intins foaie, am presarat usturoi zdrobit si frunze de marar din congelator. Sunt perfecte de rontait seara in familie sau cu prietenii.
eu cumpar de aici din austria ceva asemanator dar e umplututa cu usturoi si ceva vaicrem cu ceva ierburi si de da la cuptoru incins la 200 grade pt 10-15 min.. sunt foarte gustoase.trebuie sa incerc reteta ta ca am vazut undeva mai sus ca ai scris intrun coment.esti o sursa de insiratie pt noi.te pup si spor la gatit in continuare
De curiozitate:ai amestecat nautul cu dovleacul?
Mie nu imi place dovleacul sub nici o forma,scuze dar asta e , insa de curiozitate intreb ca banuiesc ca amestecul este dulceag.
nautul fiert si pasat impreuna cu dovleacul fiert, apoi condimentat cu scortisoara si ghimbir; iubitorii de naut si de dovleac apreciaza gustul fin al humusului, doua combinatii sanatoase cu tenta dulceaga.
Humus eu fac de doua ori pe saptamina in combinatii cu mirodenii diverse,de fiecare data altele.Fiindca gustul de naut imi place ENORM desi cam.... ingrasa dar este micul meu dejun preferat.A fost o simpla curiozitate acest amestec; ciudat pentru mine personal.Sunt convinsa ca aceluia caruia ii place dovleacul va fi incintat de combinatie.Tu faci lucruri deosebite si bune.
multumesc!...sunt de parere ca orice aliment ingrasa, insa depinde si ce cantitati se folosesc! pot sa mananc ciocolata si sa nu ma ingras decat daca de exemplu mananc doar 20-30g, depinde acum pe parcursul unei zi si ce mai mananc si cat!
...in privinta gustului fiecare cu gustul sau preferat!
Cred,ca este gustoasa prajitura de Dovleac cu scortisoara si ghimbir in aluat.
Sa faci si praji.cu dovleac + nuca macinata+scortisoara si zahar. Este super buna.Eu am facut strudel,dar voi face si foi umplute,dar si din aluat fraged si dospit.Pe rand.
Maiculitaaaaaaaaaaaaaa......ce frumoase sunt piinile.Gata,m-am hotarit te copies.Imi dai voie sa iti "fur" ideile?
O reteta la acele cipsuri se poate ?Fiindca cred ca se pot face si cu o combinatie de fainuri.
Frumos si banuiesc ca si gustos.FELICITARI!!!
Ai putea,te rog frumos,sa imi lasi intr-un mesaj reteta pentru chipsuri de casa cu mac?
Foarte apetisante toate retele pe care le-am vazut preparate pana acum :)
esti formidabila..cand intru sami verific adresa ma uit daca ceva ai mai facut..si de fiecare data mai apare cate ceva.felicitari,si spor pe mai departe ;)
De multe ori am trecut, in "tacere" prin acest album si l-am admirat. De data aceasta nu ma pot abtine sa nu-mi las si eu laudele cuvenite, pe care le meritati. FELICITARI!!!!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.